В усьому винен Порошенко. Ок, але...

Читаю числених «патріотичних» діячів та експертів (Яроші, Бутусови та їм подібні), читаю коменти кремлівських та зеленських ботів. Усі вони кричать в один голос: мінські угоди уклав Порошенко, Зє їх тільки виконує, бубочка не винний.

Ок, поганий Порошенко уклав погані мінські угоди. У всьому винний Порошенко.



Опустимо умови, в яких укладалися за президенства Порошенка мінські угоди (відсутня армія, зруйнована економіка, силові структури, порожня скарбниця і т.п.). І умови, в яких перебуває зараз Зеленський.

Але:

  • Порошенко мінські угоди не підписував від слова «зовсім». Тому по суті це фількіна грамота. Тим більше Порошенко не узгоджував ніяких формул штайнмайєра — це повна брехня.
  • Порошенко інтерпретував мінські угоди так, як це вигідно Україні. І завжди, без варіантів, ставив безпекові умови на перше місце.
  • Порошенко завжди вимагав, щоб РФ у першу чергу виконувала умови, викладені в мінських угодах: припинення вогню, виведення військ, контроль України на кордоні. І мав у цьому повну підтримку західних партнерів.
  • Порошенко ефективно використовував невиконання РФ мінських угод, як точку опори для накладання санкцій на РФ.
Узеленські, які позиціонують себе кращими за баригу-Порошенка, маючи на порядок кращу військову, економічну, політичну позицію, з якогось дива взяли такі погані порошенкові мінські угоди за основу всієї своєї політичної діяльності. Замість того, щоб з більш потужної позиції, створеної тим баригою-Порошенком, укласти свої, набагато вигідніші для України угоди. 
Взамін підписаного Кучмою папірця.

Узеленські:
  • Дотримуються того нікчемного в юридичному плані папірця, немов святого писання.
  • Інтерпретують його саме так, як вигідно кремлю. Приплітають до мінських угод московську формулу штайнмайєра.
  • Виконують його в односторонньому порядку, роблячи поступку за поступкою. І нічого не вимагають від москви.
  • Називають війська РФ на Донбасі «сепаратистами», тим самим знімаючи з РФ всю відповідальність і перекладаючи її на Україну.
От сокира, наприклад, — теж така річ, непроста. Можна рубати нею дрова. А можна у…ати нею собі по лобі. Хто винен? Ясно — той, хто зробив сокиру.

Тобто винен Порошенко, не переплутайте.

© Олександр Костюк


P.S. Послухайте виступ Петра Порошенка з трибуни Верховної Ради 12 грудня 2019 року.





Немає коментарів:

Дописати коментар