Автобус в Волновахе — это тоже «Боинг»

Почему самые страшные трагедии в этой войне случаются именно в тот момент, когда процесс достижения мира начинает обещать какие-то результаты?

Днем во вторник в результате обстрела гражданского автобуса погибли 12 человек и 17 получили ранения. Трагедия 13 января стала первым крупным инцидентом после объявленного в декабре «режима тишины».

Артиллерийский удар по автобусу, проезжавшему блокпост в Волновахе, по данным Совета нацбезопасности Украины, был нанесен со стороны Докучаевска, контролируемого силами ДНР.

В первые часы после трагедии представители сепаратистских республик объявили в одной из своих групп на «ВКонтакте» об успешном артобстреле украинского блокпоста. Вскоре, когда выяснились подробности, запись была отредактирована. А официальные представители ДНР заявили о непричастности к атаке на блокпост, где проезжал автобус. В минобороны самопровозглашенной республики обстрел автобуса назвали «провокацией украинских спецслужб». Многочисленные инфопорталы «Новороссии» запестрели сообщениями о намеренном расстреле украинским спецназом автобуса из автоматов, крупнокалиберного пулемета и даже управляемого миномета.

Исповедь московского врача

Часть 1

В филиале, в котором я работаю, с продажами всё очень строго. Не выполнил план в первый раз — штраф и минимальный оклад. Не выполнил второй раз — уволен.

В любых платных медицинских учреждениях есть план, средний чек по пациенту. Если врач с этим чеком не справляется и не выполняет месячный план, то ему делают выговор, штрафуют, или даже вообще увольняют, если это повторяются несколько раз.

Финансовый план выполнять надо! Каждый медицинский центр рассчитывает эту сумму специально, сколько в среднем за месяц по выручке должно выходить на врача. Для мотивации, чтобы не пистоны вставлять врачам и рассказывать каждый день как важно приносить прибыль филиалу и окупать свои сумасшедшие расходы, делают им минимальный оклад и хорошую процентную ставку с каждого пациента, то есть с тех услуг, которые врач впаривает.

Верховна Рада затвердила Указ Президента про мобілізацію

Народні депутати ухвалили закон про затвердження указу Президента України щодо часткової мобілізації. За документ проголосували 268 нардепів.

У Раді законопроект представив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Закон затверджує указ Президента, за яким у 2015 році передбачено три черги мобілізації.

Згідно з пояснювальною запискою, закон про часткову мобілізацію набере чинності з дня його опублікування.

"Прийняття закону потребуватиме збільшення бюджетних видатків на постачання Збройним Силам України, іншим військовим формуванням України матеріально-технічних ресурсів і майна, надання послуг та їх фінансування в обсягах, що необхідні для ефективного виконання завдань щодо переведення на штати воєнного часу, підготовки військовозобов'язаних, транспортні витрати тощо", — йдеться у пояснювальній записці.

Кримінальні провадження, розпочаті під час виборів до Верховної Ради України

За інформацією з ГУМВС, УМВС станом на 14.01.2015 у ході передвиборчої кампанії, голосування та встановлення результатів волевиявлення громадян на позачергових виборах народних депутатів України 26.10.2014, до Єдиного обліку заяв та повідомлень зареєстровано 4069 заяв та повідомлень про вчинені злочини та інші події, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом, за якими відкрито 444 кримінальні провадження як у період проведення агітаційної кампанії, так і під час голосування і встановлення результатів виборів. Під час проведення позачергових виборів Президента України у травні 2014 року слідчими ОВС розпочато 137 кримінальних проваджень.

На час проведення дострокових виборів до Верховної Ради України у 2012 році розслідування злочинів, що стосувались порушення виборчих прав громадян, належало до компетенції слідчих органів прокуратури у зв’язку з чим відсутні достовірні відомості щодо результатів розслідування таких кримінальних проваджень.

Наталія Яресько: Під оподаткування потрапить менш ніж 4% пенсіонерів

У програмі «Урядові будні» на Українському радіо Міністр фінансів України Наталія Яресько розповіла про основні механізми оподаткування пенсій українців та роз’яснила, які саме категорії пенсіонерів підпадають під оподаткування за ставкою у 15%.

Перш за все Міністр фінансів зауважила, що вищезазначений податок не є новацією і пенсії оподатковувалися і раніше. Просто зараз поріг для оподаткування пенсій знижено з 10 000 грн. до трьох мінімальних заробітних плат, а це приблизно 3654 грн. на сьогоднішній день. Крім того, оподатковується не вся пенсія, а лише сума, яка перевищує 3654 грн. Тобто, якщо пенсія становить 4000 грн., то за ставкою у 15% оподатковуватимуться лише 346 грн.

Зі слів Міністра фінансів України, цей податок торкнеться менш ніж 4% пенсіонерів.

Щодо підтримки Урядом найбільш соціально вразливих верств населення у 2015 році

Міністр фінансів України Наталія Яресько
На 2015 рік Уряд України зберіг пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання палива, ліків, зубопротезування без урахування доходів для інвалідів війни, учасників бойових дій, у т.ч. учасників антитерористичної операції, інвалідів або пенсіонерів з числа реабілітованих осіб, а також осіб, віднесених до 1-2 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Про це заявила Міністр фінансів України Наталія Яресько під час інтерв’ю Українському радіо.

За її словами, також не обмежується право на пільговий проїзд громадським транспортом інвалідам І та ІІ групи, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, учням із малозабезпечених сімей, особам, які супроводжують інваліда І групи, учасникам бойових дій, у т.ч. учасників антитерористичної операції.