Під час отримання хабаря затримано заступника голови Рівненської ОДА

Служба безпеки у співпраці з Генеральною прокуратурою припинила протиправну діяльність заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації.

Викритий корупційний механізм передбачав одержання цим високопосадовцем протягом певного часу неправомірної вигоди від місцевих перевізників. Гроші вимагалися за надання переваг у конкурсах з перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах.

11 січня 2015 року хабарника було затримано під час отримання чергової неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч доларів США.

Слідчими Управління СБУ в Рівненській області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Посадовець затриманий в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.





«Служба безпеки України буде й надалі нещадно і безкомпромісно боротися з корупцією у вищих ешелонах влади в рамках реалізації президентської програми подолання цієї вразливої для національної безпеки України внутрішньої загрози. Ми добре розуміємо, що це поки краплі в морі і що вкрай складною є наша ціль. Але ми не менше усвідомлюємо, що без викорінення корупції рухатися далі неможливо», — наголосив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

СБУ звертається до громадян України, хто міг постраждати від цього чи інших хабарників, надати інформацію, яка б допомогла слідству, скориставшись нашою гарячою лінією: 0-800-501-482 та електронною адресою: callcenter@ssu.gov.ua

ЗВІДСИ

СБУ затримала на Донеччині двох учасників незаконних збройних формувань

СБУ в рамках антитерористичної операції затримала двох громадян України – учасників незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР».

Встановлено, що мешканець м.Селидове Донецької області пройшов навчання в «школі» диверсантів у м. Донецьк, де отримав навички підривника. З червня 2014 року зловмисник у складі терористичних бандформувань брав участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ, особисто постачав зброю та боєприпаси на блокпости терористів поблизу сіл Карлівка та Нейталово. З його показів, зброю він отримував у ватажка горлівського угрупування «ДНР» Бєзлера. За його сприяння бойовикам було доставлено десятки автоматів Калашникова з набоями, гранати, 10 РПГ.

Ще один затриманий бойовик – мешканець м.Красний Лиман, зі зброєю в руках чергував на блокпосту терористів під час окупації смт Дробишеве, здійснював огляд автотранспорту та перевірку документів водіїв транспортних засобів, тероризував місцевих жителів.

Стосовно затриманих тривають оперативно-слідчі дії.

ЗВІДСИ

Американський ракетний есмінець "Дональд Кук" і флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачний» взяли участь у спільних навчаннях

У неділю 11 січня 2015 року військові флоти США та України провели військово-морські навчання в Чорному морі. У цих навчаннях в морі взяли участь американський ракетний есмінець «Дональд Кук (DDG-75) класу «Арлі Берк» і флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачний». Навчання складалася з низки сценаріїв дій на морі, спрямованих на удосконалення вмінь ВМФ, в тому числі переміщення персоналу з судна на судно, тактичні маневрування, і змодельований асиметричний захист від нападу з залученням польоту на низькій висоті вертольоту з фрегату «Гетьман Сагайдачний». 


Про напади на фірмові магазини ROSHEN (+ВІДЕО)

11 січня 2015 року було здійснено організований напад на Фірмовий магазин ROSHEN, розташований за адресою проспект Перемоги 136-Ж поблизу станції метро Житомирська. Група людей з чотирьох осіб підійшла до магазину о 04:14 ранку (зафіксований час на відео), один з яких камінням розбив вітрину, у другого учасника в руках була пляшка з займистою речовиною (попередній висновок експертного дослідження), третій учасник знімав усе на відеокамеру. Але закінчити задумане їм не вдалося. У результаті злагодженої роботи охоронної служби мережі магазинів ROSHEN та представників правоохоронних органів був затриманий один з учасників групи людей, які здійснили ряд спроб нанесення ушкодження майну компанії ROSHEN шляхом розгрому та підпалу магазинів. На місце пригоди була викликана слідчо-оперативна група. Затриманого передали правоохоронцям Святошинського районного управління міліції Києва. На даний момент ведеться досудове розслідування, встановлюються інші учасники злочину.



Компанія ROSHEN інформує про те, що напад на магазин 11 січня вже був четвертим, за попередніми трьома затримати злочинців не вдалося.

Неподалік від Волновахи терористи влучили з "Града" у пасажирський автобус. Є загиблі (ВІДЕО 16+)

13 січня 2015 року о 14:15 з боку Докучаєвська з реактивних систем залпового вогню «Град» було обстріляно блокпост №5 на трасі Маріуполь—Волноваха—Донецьк. У результаті влучання снаряда у пасажирський автобус від численних осколкових поранень прямо на місці (у салоні автобуса) загинули 10 мирних жителів: шестеро жінок та четверо чоловіків.

Тринадцять осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Постраждалих госпіталізовано до районної лікарні м.Волноваха, де їм надано необхідну медичну допомогу.




Встановлено, що рейсовий автобус рухався за маршрутом Златоустівка — Донецьк (автовокзал Західний).

На місці події працює слідчо-оперативна група ГУ МВС України в Донецькій області. З місця події вилучено речові докази, зокрема відеозапис, який свідчить про те, що обстріл вівся з окупованої бойовиками території.

Попередньо цей факт кваліфіковано як терористичний акт. Після проведення повного комплексу слідчих дій буде дана точна правова оцінка. 



Нардепи запропонували заступнику міністра відмовитися від незаконно отриманого статусу учасника АТО

Аби не потрапити під люстрацію заступник міністра будівництва Дмитро Ісаєнко оформив собі статус учасника антитерористичної операції, начебто з’їздившив за державний кошт у відрядження на Схід на пару днів. У вівторок, 13.01.2015, нардепи запропонували йому відмовитися від незаконно отриманого статусу.

Борислав Береза: "Після запитань від нардепів, де і як він воював, Ісаєнко легко відмовився від статусу. Типу, як прийшло так і пішло. Бридко".

Борис Філатов: "Укропи та Ко змусили заступника міністра, який отримав статус учасника АТО, написати заяву про відмову. Покрився червоними плямами."

Ігор Луценко: "Змусили замміністра мінрегіонбуду Ісаєнка (легендарна особистість, зокрема долучився до руйнування Гостиного двору) письмово відмовитися від статусу учасника АТО. Це дасть можливість його хоча б люструвати. Але насправді він заслуговує на більше."



КОНТЕКСТ:
Близько 200 осіб отримали статус учасника АТО незаконно

Близько 200 осіб отримали статус учасника АТО незаконно

Тетяна Козаченко, 
директор Департаменту з питань люстрації
Міністерства юстиції
Під час прес-конференції в Укрінформі, яка відбулася 13.01.2015, директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко повідомила, що статус учасника антитерористичної операції отримали понад 3,5 тис. осіб, при цьому близько 200 з них отримали цей статус незаконно.

Козаченко повідомила, що з цього приводу написала доповідну на адресу Міністра юстиції: «Інформацію про це я отримала 6 січня, тоді ж і написала доповідну. Сьогодні другий робочий день, ще не уточнювала результату», — повідомила пані Козаченко.

Посадовець вважає, що випадками з підробкою документів про статус учасників АТО мають займатися компетентні органи.
(За повідомленнями Укрінформ)

ВАШИНГТОН. Две плохие новости для Кремля!

Сенатор Джон МакКейн и Николай Воробьев 
М-да, смотрю на карту АТО и понимаю, что никакие "меморандумы", "соглашение", "договоренности" у путина выполнять не собираются.

Ну что ж, придется по-плохому.

Завтра в Комитете по вооружению Сената США (U.S. Senate Armed Services Commitee) в рамках первых Слушаний в новом составе Конгресса выступит Человек, на чьих книгах я вырос. Гуру американской геополитики и дипломатии Генри Киссинджер (для тех, кто не знает, лучше покопаться в ГУГЛе, найдете много интересного).

Тема доклада: "Глобальные вызовы для США. Национальная стратегия по безопасности".

По личному опыту знаю, что такие "киты" как Киссинджер, Бзежинский и другие просто так на такие мероприятия не ходят.

Напомню, в новом 114-м Конгрессе ведомство по вооружению возглавит Сенатор Джон МакКейн. Тот самый, который приводил аналогию РФ и "бензоколонки", обещал Украине летальную поддержку и лично приезжал во время самых горячих событий на Евромайдан.

А еще "Белый Торнадо", как его здесь называют, 5 лет провел в плену у солдат Вьетконга, где его поддавали многочисленным пыткам (в том числе, с применением технологий и кадров КГБ, структуры, из которой вышел Путин). Улавливаете уровень неприязни?