В.Ар'єв: наше першочергове завдання в ПАРЄ не допустити зняття санкцій з Росії

Першочергове завдання української делегації на наступній сесії ПАРЄ полягає в тому, щоб не допустити повернення російської делегації і відновлення її повних прав. Про це в ексклюзивному коментарі УНН зазначив новопризначений голова делегації, депутат з Блоку Петра Порошенка Володимир Ар’єв.

За його словами, це буде зробити достатньо складно, оскільки досить багато членів української делегації вважають, що росіян варто повертати, очевидно, працює російське лобі. “Ми будемо докладати усіх зусиль, щоб наша делегація мала консолідовану позицію, щоб „статус кво“ санкцій проти Росії в ПАРЄ був збережений на нинішньому рівні. Без їх посилення, але й без послаблення. Крім того, буде доповідь про гуманітарний стан біженців і переміщених осіб в Україні. Наша делегація має чітко представити свою точку зору з цього питання”, — повідомив депутат.

На запитання УНН, як бути з членом української делегації в ПАРЄ Надією Савченко, яка перебуває в російській в’язниці, він відповів, що буде постійно інформувати європейських колег про цю ситуацію. “Ми сьогодні передали петицію, під якою підписалися 4 тисячі громадян і їх кількість продовжує зростати. Крім того, ми збираємося розповсюджувати брошури про війну на Донбасі. Ми будемо оприлюднювати правдиву інформацію про Україну, щоб наші колеги в ПАРЄ, хто піддався на провокації російської пропаганди, розуміли реальний справ речей. Тобто, інформаційно ми працюватимемо дуже потужно”, — зазначив В.Ар’єв.

Як повідомляв УНН, народний депутат України з Блоку Петра Порошенка Володимир Ар’єв очолив українську делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це у Facebook повідомила депутат Ірина Геращенко. За її словами, першим заступником голови делегації обрали Юлію Льовочкіну з Опозиційного блоку.


Джерело: УНН