Служба безпеки України здобула докази вчинення бойовиками т.зв. «ДНР» та російськими військовими злочинів проти людяності


Брифінг Голови СБУ В. Наливайченка 26.01.2015

Служба безпеки України здобула докази вчинення бойовиками т.зв. «ДНР» та російськими військовими злочинів проти людяності — проти мирного населення Донбасу.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко під час брифінгу.

«24 січня агресор вчинив злочин проти людяності — російський артилерійський дивізіон розстріляв мирне населення Маріуполя з доставленої з території Росії особливо небезпечної артилерійської зброї», — повідомив голова СБУ.

За прямими вказівками російських офіцерів було здійснено п’ять обстрілів мирних кварталів міста, які припинилися лише після отримання інформації, що до місця обстрілівпрямує місія ОБСЄ.

Внаслідок обстрілу м. Маріуполь російськими «Градами» загинуло 30 та поранено більше 100 мешканців міста. Російська батарея, з якої здійснювався обстріл, перебуваланеподалік від селища Безіменне — на території, що контролюється терористами «ДНР».

Напад здійснювався силами артилерійського дивізіону терористичної організації «ДНР» у складі 4 артилерійських батарей, озброєних САУ «Тюльпан» та установками «ГРАД».

Вогонь було відкрито за наказом офіцера РФ з позивним «Горець».

Після обстрілів артилерійські батареї були сховані у селищі Маркіне, а потім вцілілі російські військові та техніка за командою, що надійшла від Південного військового округу РФ, з метою приховати злочини були виведені на територію Росії за сприяння прикордонної служби ФСБ РФ.