Обстріл донецького аеропорту 11.01.2015

Сьогодні (11.01.2015) терористи ДНР і ЛНР активізували атаки, в тому числі на аеропорт в Донецьку. Мої бійці неодноразово повідомляли про вибухи, які вони чули на веб-камеру, та робили скріншоти вибухів, а одна хороша людина записала відео обстрілу аеропорту градами.




Eugene Dokukin (11.01.2015 22:05)

Бернар-Анри Леви: "Я уверен, что вы менее одиноки, чем считает господин Путин"

Бернар-Анри Леви, 
французский философ, писатель, 
публицист, общественный деятель
Весь мир знает, что Украина сегодня переживает особенный и драматичный момент. Даже сейчас, когда я пишу эти строки, тысячи российских солдат совершают маневры на Донбассе

Поддерживая собак войны из Донецка и Луганска и казацких и чеченских наемников, которые были там еще раньше, российские солдаты превращают этот регион Украины в некое подобие Спарты, где уважается только сила, где проповедуется только насилие и где даже риторическую «защиту угнетенных русскоязычных» уже давно сменили откровенно наступательные действия.

Недавно я прочитал статью, в которой было процитировано заявление лидера Донецкой народной республики Захарченко. Этот бандит говорит, по сути: «Моя армия уже способна не только защищать, но и атаковать».

Перед лицом этого, перед лицом этой перемены дискурса, а, может, и масштаба, слов и красивых деклараций уже недостаточно.

Перед лицом такой крайней опасности, перед новым витком чрезвычайного положения вашей стране нужна поддержка посущественнее, чем цветистые дипломатические заявления.

США не мають інформації, яка свідчила б про причетність мережі «Аль-Каїда» до нападів ісламістів у Франції

Міністр юстиції США Ерік Голдер заявив у неділю, що Сполучені Штати Америки наразі не мають вартої довіри інформації, яка свідчила б про причетність мережі «Аль-Каїда» до нападів ісламістів у Франції, внаслідок яких загинули 17 людей.

Виступаючи в ефірі американського телеканалу ABC з Парижа, він заявив, що наразі неможливо твердо визначити, яка організація відповідальна за це.

В іншому інтерв’ю, американському телеканалові CBS, він висловив стурбованість із приводу можливості нападів у США ісламістів-одинаків, які не належать ні до яких організацій, але беруть собі натхнення з дій «Аль-Каїди» чи її підрозділів.

Голдер у Парижі представляв США на Марші єдності пам’яті жертв ісламістів.

Нападники, які вчинили свої теракти раніше цього тижня, перед тим, як були вбиті в перебігу поліційних операцій, заявили французькому телеканалові BFM TV про належність до ісламістських угруповань. При цьому один із них, який здійснив напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo, заявив, що пов’язаний із єменським підрозділом мережі «Аль-Каїда» і отримав вказівки про свій напад від цього угруповання. Інший, який захопив заручників у єврейській крамниці, зі свого боку, заявив, що належить до угруповання «Ісламська держава» і отримував вказівки від нього. Тим часом не ясно, наскільки правдиві обидві заяви. Угруповання «Ісламська держава» і мережа «Аль-Каїда» нині ворогують.

Возвращение войны

Сегодня мой город испуган. Притих. Погода бушует. Связи нет. Снегопад. Но не это испугало мое приграничье. Тут уже чуть отвыкли от войны. Почувствовали мир, тишину, праздники. Порадовались зарплате шахтеры и пенсии пенсионеры. Почувствовали перемены к лучшему и поверили в эти перемены. Знаете, как светлели лица, как звонко звучали голоса по телефону в новогоднюю ночь, когда слышали от звонящих: «Ты слышала, у нас на квартале салют по украинскому времени. Понимаешь? По украинскому! Значит, будет Украина!»

Действительно знаково выглядело то, что жители оккупированного приграничья, живущие по московскому времени, салютовали новым надеждам вместе с Украиной. Много было рассказов о том, как в новогоднюю ночь из городских окон доносился Гимн Украины или украинские песни. Эти рассказы передавались как надежда на мир, стабильность, перемены. «Неужели люди очнулись? — спрашивали звонящие себя и собеседников. — Неужели закончится война?»…

Цей народ нікому не перемогти!

Військовий вишкіл проводить Самооборона міста Жидачів Львівської області — одного із найдавніших міст Прикарпаття.





Намагатися розрахуватися грошима, які терористи вкрали на окупованих територіях, не варто

На окупованих територіях російсько-терористичні угрупування, захопивши банківські установи, намагаються використати крадені гроші. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, банківські установи, які не змогли вивезти з окупованих територій готівкові кошти в повному обсязі, зіпсували їх спеціальною фарбою, що не вичищається.

«Водночас, — наголосив Олександр Турчинов, — не зважаючи на це, терористи почали використовувати крадені фарбовані кошти для своїх потреб, а також для розрахунків із населенням».

«Пограбування та використання награбованого — це типові ознаки дій російсько-терористичних угруповань. Але ми попереджаємо населення, що жодна українська банківська установа не прийматиме мічені крадені кошти», — сказав Секретар РНБО, наголосивши, що всі, хто намагатимуться розрахуватись цими грішми, «затримуватимуться як співучасники пограбувань».

Переміщення військової техніки у Донецьку 9 та 10 січня 2015 року

Протягом 9–10 січня 2015 року Українські Кібер Війська записали переміщення військової техніки терористів у Донецьку.




Eugene Dokukin (11.01.2015 14:01)

Станиця Луганська. Наслідки бою 09.01.2015

9 січня 2015 року поблизу Станиці Луганської відбувся бій. Після нього розлючені поразкою терористи вдарили по населенному пункту з "Градів"...