Під час отримання хабаря затримано заступника голови Рівненської ОДА

Служба безпеки у співпраці з Генеральною прокуратурою припинила протиправну діяльність заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації.

Викритий корупційний механізм передбачав одержання цим високопосадовцем протягом певного часу неправомірної вигоди від місцевих перевізників. Гроші вимагалися за надання переваг у конкурсах з перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах.

11 січня 2015 року хабарника було затримано під час отримання чергової неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч доларів США.

Слідчими Управління СБУ в Рівненській області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Посадовець затриманий в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.





«Служба безпеки України буде й надалі нещадно і безкомпромісно боротися з корупцією у вищих ешелонах влади в рамках реалізації президентської програми подолання цієї вразливої для національної безпеки України внутрішньої загрози. Ми добре розуміємо, що це поки краплі в морі і що вкрай складною є наша ціль. Але ми не менше усвідомлюємо, що без викорінення корупції рухатися далі неможливо», — наголосив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

СБУ звертається до громадян України, хто міг постраждати від цього чи інших хабарників, надати інформацію, яка б допомогла слідству, скориставшись нашою гарячою лінією: 0-800-501-482 та електронною адресою: callcenter@ssu.gov.ua

ЗВІДСИ

Немає коментарів:

Дописати коментар