Меркель закликала німців до дисципліни у боротьбі з вірусом

Глава Інституту імені Роберта Коха Лотар Вілер припустив, що пандемія може тривати близько двох років.

Ангела Меркель
Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Angela Merkel) звернулася до нації у зв'язку з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2 в країні, Європі та світі. З часів Другої світової війни Німеччина не стикалася з подібними викликами, де багато що залежить від єдності і солідарності в суспільстві, заявила глава німецького уряду в середу, 18 березня.



Офіційний Берлін робить все можливе, щоб пом'якшити економічні наслідки, зазначила Меркель, назвавши пріоритетом збереження робочих місць під час поширення захворювання.


Серед іншого, канцлер не залишила поза увагою нові заходи, що істотно обмежують суспільне життя в країні. За словами Меркель, вони необхідні, щоб уповільнити поширення вірусу і тим самим виграти час — для розробки вакцини і, перш за все, для лікування хворих. Федеративна Республіка раніше не знала подібних обмежень, додала вона. Подальша ситуація буде залежати від дисципліни кожного, підкреслила глава уряду.

"Чудова система охорони здоров'я"


У Німеччині існує "чудова система охорони здоров'я, можливо, одна з найкращих в світі", зазначила канцлер ФРН. Вона подякувала медикам і персоналу лікарень, які "стоять на передовій лінії" у боротьбі з небезпечним збудником.

Вакцини проти коронавірусу поки що немає, проте над цим працюють науковці з усього світу, підкреслила Меркель. За її словами, влада постійно веде консультації з Інститутом імені Роберта Коха та іншими профільними фахівцями.

Глава уряду ФРН у своєму виступі посварила тих, хто в паніці скуповує в магазинах предмети першої необхідності у величезних кількостях. Країні не загрожує дефіцит продуктів харчування, запевнила Меркель. Вона закликала не вірити чуткам, пов'язаним з новим вірусом. Офіційна інформація доступна декількома мовами, зазначила канцлер.

Новий коронавірус у світі


Коронавірус SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19, просочився більш ніж у 170 країн і територій з початку спалаху в китайській провінції Хубей наприкінці 2019 року. У світі виявлено понад 208 000 випадків зараження, більше 8000 осіб померли, понад 82 000 хворих видужали. Абсолютна більшість заражень і смертей припадає на Китай, за ним слідують Італія та Іран.

У Німеччині зараження підтверджено більш ніж у 11 000 осіб, 27 померли, випливає з даних онлайн-ресурсу Worldometers, що відслідковує поширення коронавирусной інфекції. Глава Інституту імені Роберта Коха Лотар Вілер (Lothar Wieler) припустив, що пандемія може тривати близько двох років.

Немає коментарів:

Дописати коментар