Російська вакцина може робити людину більш вразливою до ВІЛ/СНІД

Засоби масової інформації, що вважаються афільованими з Медведчуком, вчора під копірку показували та обговорювали на своїх праймових ток-шоу його переговори з президентом країни-агресора Путіним про постачання в Україну російської вакцини проти COVID-19 для ін’єкцій громадянам України.

Раніше деякі ЗМІ, зокрема німецька Більд повідомляли, що російська вакцина може робити людину більш вразливою до вірусу ВІЛ/СНІД. Так, на думку заступника керівника американської організації Covid-19 Prevention Trials Network Larry Corey, якого цитує агенція Рейтерс, «викликає занепокоєння застосування цієї вакцини в країні, де є ризик інфікування СНІДом». Також експерт вважає, що російська вакцина не матиме ефекту. З нею погоджується експерт університету Джона Хопкінса Anna Durbin, яка стверджує, що російська вакцина має ефективність на рівні не більше 40%. 


Важливо наголосити, що російська вакцина не визнається ЄС через порушення процедур тестування, а США навіть не розглядають перспективу її використання на своїй території. Зокрема, міжнародна група вчених викрила фальсифікацію даних клінічних випробувань російськими розробниками препарату. 

У зв’язку з цим виникає питання про наміри певних осіб ввезти на територію України небезпечні медичні препарати іноземного походження, що не відповідають стандартам, не сертифіковані в Україні та можуть бути небезпечні для здоров’я людини. 

❗Звертаюся до Міністерства охорони здоров’я та Служби безпеки України із закликом не допустити потрапляння на територію України потенційно небезпечної речовини та надати публічні гарантії невикористання цієї сумнівної вакцини. Спрямовую відповідне депутатське звернення.

© Ірина Фріз, 07.10.2020

Немає коментарів:

Дописати коментар