Служба безпеки України запобігла вчиненню терористичного акту в одному з харківських військоматів та у популярній серед харків’ян кав’ярні (ВІДЕО)

Співробітники СБУ встановили, що за вказівкою координатора відспецслужб Російської Федерації, який знаходиться на території Криму, двоє харків’ян 25- та 30-річного віку планували вчинити вибухи біля низки об’єктів у обласному центрі.

У ніч з 6 на 7 лютого ц.р. вони готувалися підірвати та підпалити адміністративну будівлю Об’єднаного військового комісаріату Московського та Київського районів Харкова.



Інший вибух ці особи планували влаштувати біля популярної серед харків’ян кав’ярні.

Співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали зловмисників "на гарячому" під час спроби вчинення терористичного акту. У затриманих вилучено запальну суміш та вибуховий пристрій, виготовлений з використанням хімічних засобів та великої кількості металевих уламків для збільшення площі і сили ураження.


«Спокою і безпеці харків’ян СБУ приділяє сьогодні особливу увагу з огляду на численні спроби антидержавних і антиукраїнських сил дестабілізувати ситуацію в цьому місті», — підкреслив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.



Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області стосовно вказаних громадян розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 та ч. 1 ст.2 58 (замах на вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України. Обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.

Слідчі дії тривають.

Немає коментарів:

Дописати коментар