Заява МЗС України у зв’язку з арештом заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза

В Україні обурені фактом арешту в Криму одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза за абсурдними звинуваченнями в організації та участі в масових заворушеннях, які відбулися 26 лютого 2014 р. у Сімферополі, Автономна Республіка Крим.

Цей ганебний випадок є продовженням злочинної політики РФ в окупованій Автономній Республіці Крим, спрямованої на дискредитацію всього українського та залякування активістів кримськотатарського народу, які чинять їй найбільш активний опір.

Ахтем Чийгоз

Окремо відзначаємо, що арешту Ахтема Чийгоза передував обшук 26 січня ц.р. кримськотатарського телеканалу "ATR" в Сімферополі та вилучення архівів з матеріалами про події 26 лютого 2014 р. Єдина «провина» телеканалу полягає в тому, що він висвітлював ці події.

Вимагаємо від російської окупаційної влади негайно звільнити Ахтема Чийгоза, припинити переслідування кримських татар і вжити заходів для припинення системних порушень прав людини в Автономній Республіці Крим.

Закликаємо міжнародне співтовариство засудити акти переслідувань і терору проти кримськотатарського населення Криму.

Переконані, що репресії окупаційної влади не зламають духу кримськотатарського народу, який пережив депортацію, організовану сталінським режимом.

Немає коментарів:

Дописати коментар