Щодо отримання перепусток для в'їзду на неконтрольовану територію АТО та виїзду з неї

Відсьогодні почав діяти тимчасовий порядок в'їзду на неконтрольовану територію та виїзду з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства). 

Запровадження режиму пропуску – це логічний крок для зменшення терористичної загрози, недопущення проникнення бойовиків, диверсантів, найманців і зброї на територію мирних регіонів для їхньої дестабілізації, сіяння панічних настроїв та залякування громадян.

Уся відповідальність за скоєння злочинів проти мирних людей лежить на терористах та російських військових. Останнім часом різко зросла кількість вибухів у багатьох українських містах, які призвели до жертв серед цивільного населення та зруйнування інфраструктури. Знищуючи залізничні колії, терористи відрізають Донбас від усієї України, залишаючи його населення заручниками злочинних дій бандитів.

Тому влада вживає рішучих заходів упередження та протидії загрозам зухвалої агресії з боку російських терористів та диверсантів. Робиться усе можливе для убезпечення мирних громадян, які виявили бажання залишити контрольовану терористами територію т.зв. «ДНР» та «ЛНР», — функціонування пунктів пропуску чітко узгоджується з оперативною обстановкою, вибираються найбільш безпечні для цивільного населення маршрути, прораховується можлива завантаженість аби уникнути черг. 




Мирні громадяни, які не порушували закон, не перевозять зброю, вибухівку, після отримання перепустки можуть вільно перетинати пропускні пункти. 

Запроваджені заходи перевірені світовою практикою під час проведення бойових дій та спрямовані, насамперед, для захисту людей. 

З процедурою отримання перепустки всі охочі можуть ознайомитись на сайті СБУ та Донецької обласної адміністрації.

Перші ж дні роботи пропускних пунктів покажуть, яким чином цей механізм можна поліпшити. І СБУ докладатиме усіх зусиль, щоб зробити його зрозумілим, зручним та найбільш простим для громадян.


З повагою 
речник СБУ Олена Гітлянська




Відповідно до Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, в’їзд на неконтрольовану територію та виїзд з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства) здійснюється за умови пред’явлення паспортного документа та перепустки, виданої координаційними групами.

Оформлення таких перепусток здійснюється координаційними групами, які створені при управліннях (відділах) МВС у містах Старобельськ, Дебальцево, Велика Новосілка, Маріуполь.

Дорожні коридори:

а) для переміщення вантажу:
  • «Луганськ – Щастя – Новоайдар» КПВВ «Щастя»;
  • «Донецьк – Курахове» КПВВ «Курахове» та «Георгіївка»;
  • «Фащівка – Дебальцеве – Артемівськ» КПВВ «Артемівськ»;
б) для переміщення людей:
  • «Луганськ – Станично-Луганське – Широке» КПВВ «Станиця-Луганська»;

    Hennadii Moskal (21.01.2015 14:24)
    Міст через Сіверський Донець у Станиці підірвано
    Сьогодні близько обіду було підірвано міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській – єдина транспортна переправа, через яку здійснювався автомобільний рух із контрольованої Україною Станиці в окупований бойовиками Луганськ і в зворотному напрямку. Міст знаходився під контролем бойовиків, котрі заклали вибухівку й підірвали його. Посередині мосту утворилася вирва, і хоча обвалу не сталося, проїзд для автобусів та вантажівок неможливий. Пішоходи перейти через міст зможуть, чи зможе проїхати легковий автомобіль, з’ясовується.
    -Мета підриву мосту незрозуміла, - заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Скоріше за все, це викликано панічним страхом, що українські військові зможуть піти на терористів у контрнаступ.
    У зв’язку з підривом мосту та різкою інтенсифікацією бойових дій Г.Москаль своїм розпорядженням з метою забезпечення здоров’я та безпеки громадян закрив пункт пропуску «Широке – Станиця Луганська».
    -Мета підриву мосту незрозуміла, - заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Скоріше за все, це викликано панічним страхом, що українські військові зможуть піти на терористів у контрнаступ.У зв’язку з підривом мосту та різкою інтенсифікацією бойових дій Г.Москаль своїм розпорядженням з метою забезпечення здоров’я та безпеки громадян закрив пункт пропуску «Широке – Станиця Луганська».Прес-служба Луганської ОДА
  • «Донецьк – Маріуполь (через Волноваху)» КПВВ «Бугас»;
  • «Горлівка – Артемівськ» КПВВ «Миколаївка»;
  • «Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка – Маріуполь» КПВВ «Маріуполь-1»;

Для отримання перепустки особа зобов’язана надати такі документи:

1) для громадян України:
  • заява, в якій обов’язково вказується маршрут переміщення (населенні пункти), строк перебування у районі проведення АТО (на контрольованій чи неконтрольованій території).
  • оригінал паспортного документа (після пред’явлення повертається).
  • копія сторінок паспортного документа (особисті дані особи, місце та дата видачі, місце реєстрації);
  • копія ідентифікаційного податкового номера (ІПН)
  • документ, що підтверджує мету в’їзду на неконтрольовану територію:
- копії документів, що підтверджують проживання особи, яка бажає в’їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію проведення АТО, або її близьких осіб (родичів чи членів сім’ї) на території проведення АТО;
- документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території;
- телеграми про смерть або хворобу близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території (мають бути завірені закладами охорони здоров’я);
- документи, що підтверджують право власності на об’єкти нерухомості, які знаходяться на неконтрольованій (контрольованій) території;
- інші документи, що можуть підтвердити мету в’їзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.

2) для іноземців та осіб без громадянства:
  • заява, в якій обов’язково вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи неконтрольованій території).
  • оригінал паспортного документа (після пред’явлення повертається).
  • документ, що підтверджує законність перебування на території України (для іноземців та осіб без громадянства).
  • копія сторінки паспортного документа або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними особи, з перекладом українською мовою, засвідченим в установленому порядку;
  • документ, що підтверджує мету в’їзду на неконтрольовану територію:
- копії документів, що підтверджують проживання особи, яка бажає в’їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію проведення АТО, або її близьких осіб (родичів чи членів сім’ї) на території проведення АТО;
- документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території;
- телеграми про смерть або хворобу близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території (мають бути завірені закладами охорони здоров’я);
- документи, що підтверджують право власності на об’єкти нерухомості, які знаходяться на неконтрольованій (контрольованій) території;
- інші документи, що можуть підтвердити мету в’їзду на неконтрольовану (контрольовану) територію;
· документ, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування на території України або відповідні гарантії приймаючої сторони.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Подання документів не встановленого зразка, підроблених, зіпсованих, документів, що належать іншій особі, так само як і подання завідомо неправдивих відомостей чи відсутність підтвердження мети відвідування — є безумовними підставами для відмови у наданні перепустки.

Наявність перепустки не виключає перевірки посадовими особами, які несуть службу на блокпост, на контрольному пункті в’їзду-виїзду документів, що підтверджують мету в’їзду/виїзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.


Для отримання перепустки на транспортний засіб необхідно подати наступні документи:
  • заява, в якій обов’язково вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи не контрольованій території);
  • ксерокопія паспорта водія транспортного засобу;
  • ксерокопія технічного паспорта на транспортний засіб.
  • для юридичних осіб — ксерокопія документа, що підтверджує право користування транспортним засобом (договір оренди, договір найму та інші);
  • оригінали (після пред’явлення повертаються):
    • паспортний документ,
    • технічнй паспорт на транспортний засіб,
    • документ, що підтверджує право користування транспортним засобом.

Для перевезення вантажу та іншого майна:
  • товарно-транспортна накладна;
  • видаткова накладна;
  • засвідчена копія свідоцтва про реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності в органах державної реєстрації України;
  • засвідчена копія свідоцтва платника податків, яке зареєстроване у фіскальних органах України, або витягу з реєстру платника податків ПДВ;
  • засвідчена копія договору купівлі-продажу;
  • передбачені чинним законодавством сертифікати відповідності на продукцію.

Перепустки у зоні АТО діють з 21 січня 2015 року.

Контактні телефони координаційних груп:
  • Сектор «А» (064) 612-47-08, (064) 612-02-50
  • Сектор «Б» (062) 432-11-82
  • Сектор «С» (067) 334-24-04
  • Сектор «М» (097) 010-94-25

KC_sarmat@ukr.net

Телефон для довідок Фіскальної служби з питань перевезення вантажів: 099-605-42-47

Немає коментарів:

Дописати коментар